Miért jelentkezz?

Legyél eredményes az egyetemen és versenyképes a szakmában!

Jelentkezz a Bibóba, mert a Bibó István Szakkollégium a legjobb választás, 

…ha szeretnéd kihozni magadból és az egyetemi éveidből a maximumot.

Bibósként bőséges plusz tartalommal egészítheted ki az egyetemen eltöltött éveket. Lehetőséged nyílik kurzusokon és szakmaki gyakorlatokon bizonyítani rátermettségedet, konferenciákon részt venni és szervezésükben segédkezni, és számtalan volt és jelenlegi bibóst megismerni. Mindez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a diploma megszerzése után képes legyél megfelelni a szakma és az egyre gyorsabban változó munkaerőpiac elvárásainak és kihívásinak.

…ha előre gondolkozol és már az egyetem alatt megalapoznád a karrieredet.

Szakkollégiumunk olyan ügyvédi irodákkal, kutatóintézetekkel, állami szervekkel és társadalmi szervezetekkel áll kapcsolatban, amelyek integrálni tudják tudásunkat, munkánkat saját szakmai tevékenységükbe, ebből pedig mindkét fél profitál. Alumnuszaink és együttműködő partnereink segítségével elismert helyeken szerezhetünk szakmai tapasztalatot, ez jelentősen megkönnyíti az egyetem utáni elhelyezkedést.

…ha szeretnél egy olyan baráti közösségbe tartozni, ami átsegít az egyetem nehézségein.

Nagyjából 70 fős családias közösségünk heti rendszerességgel szervezett programokkal, bulikkal, kirándulásokkal, sütögetésekkel, közös reggelikkel teszi mozgalmassá a mindennapjait. Legyen szó fesztiválról, színházról, vagy éppen a vizsgákra való felkészülésről, biztos lehetsz benne, bibós nem marad egyedül!

…ha az egyetemi órák mellett gyakorlatias kurzusokon, közéleti témájú előadásokon és vitákon mélyítenéd el a tudásod.

Bibósként saját magad tervezheted meg a kollégiumi képzésed orientációját és formáját, ez garantálja, hogy arról tanulhass, ami valóban érdekel. Az órákat az adott jogterület, illetve a politológus szakma kiemelkedő szakemberei tartják. A kis csoportokban történő foglalkozáson minden kollégistának lehetősége nyílik arra, hogy közvetlen, interaktív módon sajátítson el új ismereteket.

A szakmaiság mellett a Bibó nagy hangsúlyt fektet a közéletiségre. A rendszeresen megtartott kurzusok mellett alkalmanként akár egyetemi, akár szakkollégiumi rendezvények keretében meghívott előadókkal különböző beszélgetéseket, vitaesteket, konferenciákat rendezünk változatos jogi, gazdasági, politikai vagy éppen művészeti témában.

Egység a sokféleségben:

„Vidékről, faluról származó első generációs értelmiségiként a Bibó életem legjelentősebb ugródeszkája, szakmai és közösségi téren egyaránt. Egy kellően kompetitív, de egymást támogató, egymásért kiálló közeg ez, ahol folyamatosan fejlődni és tanulni tudok, ahol őszintén kibontakozhatok, és ahol igazán otthon érezhetem magam. Minden bibós egy külön karakter, de közös értékeink révén – mint a társadalmi felelősségvállalás, a kiválóságra törekvés, a szabadság és a demokrácia szeretete – mégis kapcsolódunk, és mint egy puzzle: különböző darabokból alkotunk egy egészet. Szakmai téren változatos, olykor világviszonylatban is egyedülálló kurzusaink vannak, s olyan tudást, olyan tapasztalatot nyílik alkalmunk megszerezni, amit a hagyományos egyetemi curriculum keretein belül soha. A Bibó valószínűleg a legnagyobb lehetőség, ami ÁJK-s hallgatóként érhet – merj élni vele!”


Schmidt Péter, ötödéves szakkollégistánk