Aktuális eljárás

Kedves érdeklődő!

Első- vagy másodéves jogász- vagy politológushallgató vagy? Szeretnél a szaktudás mellett mélyebb társadalomtudományi és nyelvi ismeretekre szert tenni? Vagy egy összetartó és folyamatosan épülő közösség tagja lenni és életre szóló barátságokat kötni? Szívesen tanulnál nemzetközileg elismert gyakorló jogászoktól és politológusoktól? Szeretnéd egyetemi éveidet befogadó környezetben tölteni, ahol szabadon megvalósíthatod önmagad? Ha az előző kérdésekre igen a válaszod, jelentkezz hozzánk!

Jelentkezz a Bibóba 2023 tavaszán!

Fontos időpontok:

  • Jelentkezési határidő – március 12. 23:59
  • Írásbeli forduló – március 13. vagy 14. 18:00
  • Szóbeli forduló – március 20. vagy 21.
  • Tábor – március 25-26.
  • “Tízperces” – március 28.

A jelentkezés menete:

A Bibó István Szakkollégium felvételt hirdet a 2022/2023-as tanév tavaszi félévére nappali tagozatos, első- és másodéves jogász és politikatudományok BA szakos hallgatók számára. A felvételi eljárásra 2023. március 12. (vasárnap) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség feltüntetésével) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével a bibofb@gmail.com e-mail címre. A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy melyik napon (március 13. vagy 14.) szeretnéd megírni az írásbelit.

Az eljárás:

A felvételi eljárás három részből áll: az írásbeli, valamint a szóbeli fordulóból és a Felvételi Bizottsággal történő kötetlen beszélgetésből.

Az írásbeli feladat megírására március 13-án (hétfőn) vagy 14-én (kedden) lesz lehetőség. A feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A korábbi félévek mintafeladatsorait itt érthetitek el.

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatóból álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli forduló teljesítésére is két időpontot biztosítunk az írásbelit követő héten, március 20-án (hétfőn) vagy 21. (kedden). A pontos időpontról, helyszínről és a tanulmányokról az eseménynél, illetve e-mailben adunk tájékoztatást a továbbjutottaknak.

Ezt követően a március 25-26-i hétvégén kétnapos felvételi tábort tartunk a harmadik fordulóba továbbjutó jelentkezőknek, ahol szeretnénk jobban megismerni Titeket.

A felvételi harmadik fordulója a “tízperces”, ami egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, erre március 28-án kerül sor. A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Bibó új tagjaiként.

Várunk Titeket! Kérdés esetén keressetek minket emailben, vagy a Facebookon!