Aktuális eljárás

Kedves érdeklődő!

Első- vagy másodéves jogász- vagy politológushallgató vagy? Szeretnél a szaktudás mellett mélyebb társadalomtudományi és nyelvi ismeretekre szert tenni? Vagy egy összetartó és folyamatosan épülő közösség tagja lenni és életre szóló barátságokat kötni? Szívesen tanulnál nemzetközileg elismert gyakorló jogászoktól és politológusoktól? Szeretnéd egyetemi éveidet befogadó környezetben tölteni, ahol szabadon megvalósíthatod önmagad? Ha az előző kérdésekre igen a válaszod, jelentkezz hozzánk!

Jelentkezz a Bibóba 2022 tavaszán!

Fontos időpontok:

  • Jelentkezési határidő – március 15. 23:59
  • Írásbeli forduló – március 16. vagy 17. 18:00
  • Szóbeli forduló – március 22. vagy 23.
  • Tábor – március 26-27.
  • “Tízperces” – március 29.

A jelentkezés menete:

A Bibó István Szakkollégium felvételt hirdet a 2021/2022-es tanév tavaszi félévére nappali tagozatos, első- és másodéves jogász és politikatudományok BA szakos hallgatók számára. A felvételi eljárásra 2022. március 15. (kedd) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség feltüntetésével) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével a bibofb@gmail.com e-mail címre. A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy melyik napon (március 16. vagy 17.) szeretnéd megírni az írásbelit.

Az eljárás:

A felvételi eljárás három részből áll: az írásbeli, valamint a szóbeli fordulóból és a Felvételi Bizottsággal történő kötetlen beszélgetésből.

Az írásbeli feladat megírására 2022. március 16-án (szerdán) és 17-én (csütörtökön) lesz lehetőség. A feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A korábbi félévek mintafeladatsorait itt érthetitek el.

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatóból álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli forduló teljesítésére is két időpontot biztosítunk az írásbelit követő héten, március 22-én (kedden) és 23-án (szerdán). A pontos időpontról, helyszínről és a tanulmányokról az eseménynél, illetve e-mailben adunk tájékoztatást a továbbjutottaknak.

Ezt követően a március 26-27-i hétvégén kétnapos felvételi tábort tartunk a harmadik fordulóba továbbjutó jelentkezőknek, ahol szeretnénk jobban megismerni Titeket. A tábor az aktuális járványügyi korlátozásokra tekintettel jelenléti vagy online formában fog megvalósulni.

A felvételi harmadik fordulója a “tízperces”, ami egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, erre március 29-én kerül sor. A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Bibó új tagjaiként.

Várunk Titeket! Kérdés esetén keressetek minket emailben, vagy a Facebookon!