Aktuális eljárás

Kedves érdeklődő!

Első- vagy másodéves jogász- vagy politológushallgató vagy? Szeretnél a szaktudás mellett mélyebb társadalomtudományi és nyelvi ismeretekre szert tenni? Vagy egy összetartó és folyamatosan épülő közösség tagja lenni és életre szóló barátságokat kötni? Szívesen tanulnál nemzetközileg elismert gyakorló jogászoktól és politológusoktól? Szeretnéd egyetemi éveidet befogadó környezetben tölteni, ahol szabadon megvalósíthatod önmagad? Ha az előző kérdésekre igen a válaszod, jelentkezz hozzánk!

Jelentkezz a Bibóba 2023 őszén!

Fontos időpontok:

  • Jelentkezési határidő – október 2. 23:59
  • Írásbeli forduló – október 3. vagy 4. 18:00
  • Szóbeli forduló – október 9. vagy 10.
  • Tábor – október 14-15.
  • “Tízperces” – október 17.

A jelentkezés menete:

A Bibó István Szakkollégium felvételt hirdet a 2023/2024-as tanév őszi félévére nappali tagozatos, első- és másodéves jogász és politikatudományok BA szakos hallgatók számára. A felvételi eljárásra 2023. október 2. (hétfő) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség feltüntetésével) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével a bibofb@gmail.com e-mail címre. A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy melyik napon (október 3. vagy 4.) szeretnéd megírni az írásbelit.

Az eljárás:

A felvételi eljárás három részből áll: az írásbeli, valamint a szóbeli fordulóból és a Felvételi Bizottsággal történő kötetlen beszélgetésből.

Az írásbeli feladat megírására október 3-án (kedden) vagy 4-én (szerdán) lesz lehetőség. A feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A korábbi félévek mintafeladatsorait itt érthetitek el.

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatóból álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli forduló teljesítésére is két időpontot biztosítunk az írásbelit követő héten, október 9-én (hétfőn) vagy 10-én (kedden). A pontos időpontról, helyszínről és a tanulmányokról az eseménynél, illetve e-mailben adunk tájékoztatást a továbbjutottaknak.

Ezt követően a október 14-15-i hétvégén kétnapos felvételi tábort tartunk a harmadik fordulóba továbbjutó jelentkezőknek, ahol szeretnénk jobban megismerni Titeket.

A felvételi harmadik fordulója a “tízperces”, ami egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, erre október 17-én kerül sor. A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Bibó új tagjaiként.

Várunk Titeket! Kérdés esetén keressetek minket emailben, vagy a Facebookon!