Ismerd meg a felvettjeinket! 2023/2024 ősz

Bekó Donát vagyok, másodéves politológushallgató. Soroksáron, nőttem fel, mindig is érdekelt a közélet, a politika, a politológia szakra jelentkezés azonban nem volt sosem egyértelmű, nem nagyon volt jobb ötletem, így végül itt kötöttem ki. Nagyon jó döntés volt, az egyetemet nagyon élvezem a legelejétől kezdve, nagyon jó a közösség, jók a bulik, jó minden. 

A Bibóba is hasonlóképp kerültem be: spontán jelentkeztem, mivel egy barátom meggyőzött, a fordulókon az esélytelenek nyugalmával mentem végig, de nagyon örülök, hogy bekerültem. Már most látom, hogy a Bibóban mind szakmailag, mind emberileg nagyon jó a közösség és nem utolsósorban a szobák is jónak tűnnek. 

Az utóbbi 10 évembem vízilabdáztam, szabadidőmben sokat olvasok, zenélek, iszogatok. Kocsmafilozófus is vagyok, megfelelő körülmények között bármilyen közéleti kérdést, problémát könnyűszerrel megfejtek. 

Berczi Zoltán vagyok, másodéves politológus hallgató. Sokáig gondolkoztam, hogy melyik szakra jöjjek az érettségi után, két dolgot tudtam magamról, hogy érdekel a politika és a történelem. Hosszas gondolkodás után a politológiát választottam, mivel csak jókat hallottam, képzésről. Eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom azt, hogy a politológia nem volt egy rossz döntés.

A Bibóról már elég hamar, már középiskolás koromban hallottam a történelme miatt, de ezentúl sok tanárom is ajánlotta, hogy jelentkezek Bibó, ha lesz rá lehetőségem. Ezért amikor megtudtam, hogy felvettek az ELTE ÁJK-ra elhatároztam, hogy jelentkezek a Bibóba.
Engem a Bibóban főleg a szakmai programok és a szakkollégium által nyújtott lehetőségek fogtak meg. De a tábor után rájöttem arra is, hogy a közösség is nagyon jó, és mindenféleképpen a tagja akarok lenni. Szabadidőmet szeretem sorozat és film nézéssel tölteni, de nagyon szeretek bakelit lemezeket is gyűjteni és retro zenéket hallgatni. Ezenkívül nagyon fontosak számomra a barátaim is és a velük közösen töltött idő.

Boczkó Bence vagyok, elsőéves joghallgató. A jogot mindig is a politológiával együtt akartam tanulni és ennek a lehetősége vonzott a Bibóba is, ahová azt hiszem hazaérkeztem. Bármikor bármilyen mennyiségben lelkesen foglalkozom történelemmel, politikával, az erdőjárással, vagy egy jó elméleti vitával. Nagyon erős élmény volt amikor megismerkedtem az itteniekkel és rájöttem, hogy mennyire hasonló érdeklődésű, hatalmas tudású, végtelenül segítőkész és szociális emberek társaságába kerültem be. Ez azóta is inspirál és igyekszem a legtöbbet kihozni belőle szakmai és közösségi szempontból egyaránt!

Dávid Gerda vagyok, másodéves joghallgató. Viszonylag korán megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy érettségi után jogot szeretnék tanulni, melyet az eddigi élményeim alapján nem is
bántam meg. A Bibóról már gimnáziumban is hallottam, azonban az érdeklődésemet egy szemináriumi bemutató keltette fel igazán. Ekkor döntöttem el, hogy a részese szeretnék lenni egy ilyen összetartó és befogadó közösségnek. A magas szakmai színvonal, a kollégium sokszínűsége és a barátságos közeg mind rendkívül vonzónak bizonyult számomra. Így aztán mondanom se kell, hogy hatalmas öröm, hogy csatlakozhatok.

Szabadidőmet szívesen töltöm a barátaim társaságában, de emellett szeretek zenét hallgatni, olvasni
és színházba járni. Szívemhez rendkívül közel áll a mozgalmas városi élet, ám ennek ellenére bármikor örömmel megyek kirándulni a szabadba. Mindig nyitott vagyok új dolgok kipróbálására és igyekszem megragadni minden olyan lehetőséget, mely segítségével szélesíthetem a látókörömet és
mások által képviselt nézőpontokat is megismerhetek.

Kertész Márton vagyok, elsőéves joghallgató.
Jelentkeztem a Bibóba, mert úgy éreztem ez az az értelmiségi közösség,
melynek tagjaként a legjobban kiteljesedhetek. Alapvetően a politika iránt
érdeklődöm, így ezen a téren kiemelten törekszem – és törekedni fogok – a
folyamatos önfejlesztésre. Mindig is szerettem idegen nyelveket tanulni,
jelenleg angolul, németül és franciául beszélek, de majd igyekszem
Európán kívüli nyelvekkel is megismerkedni.

Szabadidőm nem nagyon akad, de azt a keveset közösségi élettel,
fotózással, közéleti témákról történő ismeretszerzéssel és sporttal töltöm.
Egészen kicsi korom óta különféle sportágakban kipróbáltam már magam,
de végül a harcművészet az, ami igazán megfogott: Győrben a kyokushin
karate, Budapesten a muay thai. Egyébként imádok vitázni, az érdemi
kérdésekben kialakuló valódi véleménykülönbségek között kifejezetten jól
érzem magam. A jövőben politikával / érdekképviselettel szeretnék
foglalkozni, a munkajog tantárgyat pedig kíváncsian várom.

Oláh Attila vagyok, másodéves politológus hallgató. A Bibó létezéséről már az egyetem előtt hallottam, de akkoriban még nem tudtam részleteket a működéséről és arról sem, mit is jelent bibósnak lenni napjainkban. Mikor elkezdődött a képzésem, egyre több oktató bíztatott minket a jelentkezésre, és egyre jobban éreztem, hogy helyem lehet egy ilyen közösségben.

Érdeklődésem elég széleskörű, foglalkoztat a filozófia, a szociológia, pszichológia, kiemelthelyet foglal el az életemben a művészet is. A politológia világában leginkább a politikai kultúra és a civil szféra érdekel.

Számomra a legérdekesebb a választói attitűdök és
magatartások kutatása és megértése. A közelmúltban kezdett kiemelten foglalkoztatni a politika és a manipuláció kapcsolata.

Szabadidőmben főleg videó esszéket vagy filmeket nézek, szeretek olvasni és tartalmas beszélgetésekben részt venni, de akkor érzem magam a legproduktívabbnak, ha valamilyen
alkotó tevékenységet végzek, mint a rajzolás, festés, írás.

  

Szlovacsek Anna Míra (igazából Panka) vagyok, elsőéves joghallgató. Azt hiszem, az út ami a jogi pálya felé és végül a Bibóba vezetett némiképp eltér a hétköznapitól. Középiskolai tanulmányaim befejezése után a University of Amsterdam nemzetközi alapképzésén vettem részt, ahol többek között politikát, jogot és közgazdaságtant hallgattam. Bár a képzés alatt számos készséget sajátítottam el és sok értékes tapasztalatot szereztem, a külföldön töltött egy év során két döntés kristályosodott ki előttem. Először is, a kinti jogi kurzusokba azonnal beleszerettem, és ezek végérvényesen meggyőztek arról, hogy a jogi hivatást válasszam, másodszor pedig nyilvánvalóvá vált számomra, hogy elsősorban Magyarországon képzelem el a jövőmet. Így kerültem tehát az ELTE jogi karára.  

Amikor először hallottam a Bibóról, azonnal tudtam, hogy jelentkezem, hiszen úgy vélem, hogy itt lehetőségem lenne az egyetemen végzett tanulmányaim mellett szakmailag kiteljesedni, aktívan tenni a társadalomért és emellett egy támogató, igazán összetartó diákközösséghez tartozni.  Különösen motivál az, hogy úgy gondolom, a Bibóban lehetőségem lesz jobban megismerni a különböző jogi területeket, és megtalálni ezen belül azt a részterületet, ami igazán érdekel.

A szabadidőmben szeretek minőségi időt tölteni a családommal és a barátaimmal, ezen kívül legszívesebben önkénteskedem, angol nyelvű vitakörre járok, nyelvet tanulok és modern táncolok. 

Sárossy Zsigmond vagyok, elsőéves jogász hallgató. Általános iskolás koromtól kezdve a jogászi hivatást éreztem a leginkább hozzám illőnek. Az egyetemi éveim alatt szeretnék a lehető legjobban elmélyedni a jogban, elméletben és gyakorlatban is. A Bibó a legalkalmasabb közeg ennek a célnak az eléréséhez.

Nagyon izgatottan várom az előttem álló bibós éveket, mert tudom, hogyrengeteget fogok kapni ettől a remek közösségtől.