Jelentkezz te is a Szabó Kálmán Tehetségprogramba!

A Szabó Kálmán Tehetségprogramot 2012-ben alapította a Rajk Szakkollégium. Célja, hogy olyan középiskolás diákokat segítsen hozzá a továbbtanuláshoz, akik anyagi nehézségek miatt egyébként elesnének ettől a lehetőségtől. A Program olyan végzős középiskolásoknak szól, akik kimagasló tanulmányi eredményekkel rendelkeznek és Budapesten szeretnének továbbtanulni. Az SZKTP alapítása óta több tucatnyi diák továbbtanulását tette lehetővé a Budapesti Corvinus Egyetemen.

2019-ben Szakkollégiumunk is csatlakozott a Program szervezőihez, így a 2020-as tanévtől kezdődően immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán (jogász vagy politikatudományok BA szakra) továbbtanulni vágyó középiskolások jelentkezését is várja a Program.

Hogyan működik?

Az ösztöndíjprogram támogatása négy pilléren alapul. Az első az anyagi támogatás: az államilag támogatott szakokra bekerülő diákok két féléven át félévente 300.000 forint, az önköltséges szakokra bekerülő diákok két féléven át félévente 380.000 forint szabad felhasználású ösztöndíjban részesülnek. Az anyagi támogatás mellett szakmai segítségre is számíthatnak az ösztöndíjasok: ingyenes angolórák és tantárgyi felkészítők képében. A mentorprogram az egyetemi évek megkönnyítését szolgálja, egyéni és kiscsoportos programok révén mindenki magabiztosan nézhet szembe a tanulás és a budapesti élet kihívásaival is. Utolsó pillér pedig a közösségépítés, hogy szeptemberben a felvettek már egy olyan csapat tagjaként kezdhessék meg budapesti tanulmányaikat, ami akár nem csak tanulmányaik alatt, hanem egész életükben meghatározó lehet.

A jelentkezés menete:

Regisztrációs határidő: 2020. november 30

Pályázati anyagok elküldésének határideje: 2020. december 22.

Írásbeli felmérő és szóbeli elbeszélgetés: 2021. január közepe

Jelentkezés elbírálása, eredmények kihirdetése: 2021. január 31.

Regisztrálni az alábbi form kitöltésével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdovL3iK9QWF3SxdnTdjLuksdl70az7a6mihN09oSx3yT3H9Q/viewform

Bővebb információért látogass el a Program honlapjára:

https://szabokalmanprogram.hu