Ismerd meg az őszi eljárás felvettjeit!

Biró-Markovics Dániel

Biró-Markovics Dániel vagyok, elsőéves joghallgató. Hogy szakkollégista legyek, már szeptemberben megfogalmazódott bennem, szerettem volna egy olyan közösség részét képezni, amelyben szakmai támaszra is lelhetek. Maga a Bibó — mint sokakat másokat — engem is viszonylagos meglepetésként ért, amelyből remélem, sikerül kihozni a legtöbbet a következő öt év során.

Szabadidőmben zongorázok, franciát tanulok és olvasok. Elsősorban a filozófia érdekel, talán ebből is fakad, hogy a jognak az elméleti háttere vonz a leginkább. Szeretek sakkozni, színházba járni és filmekről vitázni, a legjobban talán mások véleménye érdekel viszont, a többféle szemlélet, a többféle látásmód.

Bodansky Benjámin

Bodansky Benjámin vagyok, elsőéves joghallgató. Középiskolás éveim alatt meghatározóak voltak számomra az órákon kívüli programok, diákszervezetek, közös projektek, így nem volt kérdés, hogy az egyetemen is igyekszem majd hasonló lehetőségeket keresni. Nagyon fontos számomra a közös tanulás és munka, a megosztott sikerélmények közösségteremtő ereje. Eddigi tapasztalataim alapján nagyon érdekel a nemzetközi jog és a nemzetközi szervezetek működése, de nyitott vagyok mindenféle új területre is, hiszen még az egyetemi éveim elején járok. A fentiek miatt remek lehetőségnek gondolom, hogy a Bibó István Szakkollégium tagja lehetek és alig várom, hogy belevessem magam a szakkollégiumi életbe.

Szabadidőmben szeretek olvasni és zenét hallgatni, ezekről a témákról mindig szívesen is beszélgetek. Nagyon fontosak számomra a barátaim, imádok társaságban lenni és közösen szórakozni egy jó ital mellett.

Breznyán Gergő

Breznyán Gergő vagyok, elsőéves joghallgató. Nagyon nagy öröm számomra, hogy felvételt nyertem a Bibó István Szakkolégiumba, hiszen végzős gimnazista korom óta azt terveztem, hogy jelentkezem ebbe az intézménybe. Nagyon sokat jelent nekem a közösség és az, hogy hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberek között lehetek. Szeretném, hogy az egyetemi éveim alatt rátaláljak a hozzám legközelebb álló szakirányra a jogon belül és ebben minél alaposabban elmerüljek. Úgy gondolom, hogy ebben a Bibó hatalmas segítségemre lehet.

Szeretem a szabadidőmet minél aktívabban eltölteni, ennél fogva nagyon sokat sportolok és olvasok. Gyerekkorom óta focizok és az utóbbi években kezdem el ismerkedni a sajáttestsúlyos edzéssel. Emellett, hobbiként trombitálok is. Fontos számomra az, hogy mindenből kihozzam a maximumot legyen az közösség, tanulás vagy sport, erre pedig bibósként még több lehetőségem van. Az elkövetkezendő években azon leszek, hogy ezeket a céljaimat elérjem és a kollégium aktív tagjává váljak.

Fábián József

Fábián József vagyok, elsőéves joghallgató. Azért jelentkeztem a Bibó István Szakkollégiumba, mert egy olyan közösségre vágytam, ami folyamatos motivációt ad, hogy fejlődjek, mind szakmailag, mind emberileg. Emellett fontos volt a társadalmi aktivitása is a szakkollégiumnak, aminek részese kívántam lenni.

Szabadidőmben szeretek hosszú vitákban részt venni, olvasni, színházba és múzeumokba járni.

Kiss Veronika

Kiss Veronika vagyok, elsőéves jogász hallgató, és a való életben többet mosolygok, mint ezen a képen! Jelentkezésemkor elsősorban a Bibó alapértékei és szakmai lehetőségei vonzottak, szerettem volna ezek által kihozni a maximumot az egyetemi éveimből. Jelenleg a nemzetközi jog érdekel a legjobban, de az elmúlt két hónapban még épphogy csak belekóstoltam a jog világába. Érdeklődési köreim leginkább a történelem, az irodalom, az idegennyelvek és a pszichológia. Megtisztelőnek érzem, hogy tagja lehetek a Bibó közösségének, és remélem, hogy én magam is sokat tehetek majd hozzá a szakkolégium életéhez.

Kiss Dániel

Kiss Dániel vagyok, elsőéves joghallgató.

Először még középiskolában, egy nyári táborban hallottam a Bibóról és már akkor eldöntöttem, hogy én is szeretnék szakkollégista lenni. Megtisztelő, hogy a közösség tagja lehetek, úgy vélem a Bibó segíthet a legtöbbet kihozni egyetemi éveimből, mind szakmailag, mind pedig közösségi téren. A kollégium számomra egy olyan termékeny táptalaja a tudásnak, melynek tagjai kölcsönösen ösztönzik és elősegítik egymás fejlődését. A kollégium tagságát összetartó, szoros baráti közösségnek ismertem meg és várom, hogy ennek én is szerves részét képezzem. Természetesen fontosnak tartom a harmadik pillért, a társadalmi felelősségvállalást is, és fontos ösztönző volt jelentkezésemben, hogy a Bibóban szabad és konstruktív vitákat lehet folytatni bármilyen témában.  Mivel még csak két hónapja vagyok az egyetem hallgatója, egyelőre viszonylag kevés tapasztalattal rendelkezem, de jelenleg leginkább az alkotmányjog érdekel. Kikapcsolódásként szeretek sportolni, részt veszek a jogászfocin is de alkalmanként futni és biciklizni is szoktam; továbbá, csak úgy, mint a legtöbb ember, szeretek utazni, új helyeket megismerni, illetve összeülni a barátaimmal néhány órára.

Kun Tóbiás

Kun Tóbiás vagyok, elsőéves joghallgató. A legfontosabb célom az életben, hogy amikor már egy öregember leszek mondhassam azt, hogy én egy érdekes életet éltem. Akkor is ez a cél lebegett előttem, amikor beadtam itthon az egyetemi jelentkezésemet, elkötelezve magam egyszerre a jog és a „vadkelet” mellett. Meggyőződésem, hogy a Bibó nyújtotta szakmai lehetőségek és az emberek, akiket itt megismerhetek segíteni fognak még közelebb jutni eme célomhoz.

Mivel elsőéves vagyok még nem tudok olyan sokat a jog sava-borsáról, de a tantárgyaim és a TDK-k, amiken részt vehettem már most megfogtak, nagyon élvezem az egyetemi életet és a tananyagot. Remélem, hogy a Bibó közösségének teljes értékű tagjává válhatok és vissza is adhatom valahogy, amit a szakkollégiumtól kapni fogok!

Mikusik Borbála

Mikusik Borbála vagyok, elsőéves politológus hallgató. Szabadidőmben szeretek jógázni, síelni és filmeket nézni. Érdekel a politikai írás és a később nemzetközi, vagy esélyegyenlőségi politikával szeretnék foglalkozni.

Már a gimnáziumban hallottam a Bibóról és utána szeptemberben a mentoraim és barátaim beszámolói megerősítettek abban, hogy ehhez a közösséghez szeretnék tartozni. Tudom, hogy egy olyan csoport tagja lettem most, akikkel közös a célunk és közösek az értékeink, egymást segítve pedig teljesíthetjük a kihívásokat, amiket az egyetemi élet állít elénk. Emellett pedig remélem, hogy az egyetemen kívül és akár majd utána is együtt fogunk küzdeni azért, amit közösen kitűztünk.

Nagy Ottó

Nagy Ottó vagyok, elsőéves joghallgató. Mikor eldöntöttem, hogy az ÁJK-ra jövök tanulni már tudtam, hogy szeretnék egy szakkollégium tagja lenni, és alapvetően szakmai szempontból választottam a Bibót. Azt azonban már egy röpke hét után is látom, hogy ennél jóval többet fogok itt kapni, egy lendületes közösséget, szuper társakat és rengeteg életre szóló élményt.

Szakmai jövőmet illetően még nincsenek igazán konkrét elképzeléseim, hiszen csak egy hónapja kezdtem el az egyetemet, egyelőre talán azt mondanám, hogy az alkotmányjog, illetve a nemzetközi jog érdekel a legjobban. Szabadidőmben szívesen járok koncertekre, olvasok, rengeteg zenét hallgatok és természetesen a barátaimmal is igyekszem minél több időt tölteni, legyen az egy sportesemény vagy egy esti laza sörözés. Izgatottam várom az itt eltöltött elkövetkező éveket!

Nemes Zsófia

Nemes Zsófia vagyok, másodéves jogászhallgató. Azért jelentkeztem a Bibóba, mert úgy éreztem, a szakkollégium megadja nekem mindazt a pluszt, amit az egyetemi éveimtől várok: tagja lehetek egy kiváló, motiváló közösségnek, extra tudással gyarapíthatom a kötelező órákon elsajátított ismereteimet, és lehetőségem nyílik a hatékony társadalmi felelősségvállalásra.

Most úgy gondolom, a diploma megszerzése után gyermekvédelemmel szeretnék foglalkozni, azonban az egyetemen tanult tárgyak többsége nagyon érdekel, ezért minden új ismeretnek örülök, és sokszor nem is bírok választani az elém táruló TDK-s és egyéb előadások közül. Emellett szabadidőmben szeretek biciklizni, táncolni, és bugyuta sorozatokkal pihentetni az egyetemen megfáradt agyamat.