Üdvözöljük újonnan felvettjeinket!

Lezárult a Bibó 2018-19-es tavaszi felvételi eljárása. Nagy szeretettel üdvözöljük új tagjainkat: Beyer Fülöpöt, Boa Patrikot, Gelányi Pétert, Kormos Krisztiánt, Lukács Domokost, Papatyi Balázst, Petrov Katarinát, Spisák Bencét, Valastyán Marcellt és Vaskó-Fehérváry Virágot. Ebben a bejegyzésben rövid bemutatkozásukat olvashatjátok.

Beyer Fülöp vagyok, másodéves joghallgató. Már az egyetemi pályafutásom kezdetétől arra törekedtem, hogy sikerüljön tanulmányaimat a Bibó István Szakkollégium gondozásában, aktív tagként végezni. A korábbi eljárások során – amikor nem nyertem felvételt – ismertem meg igazán a Szakkollégiumot. Ezen idő alatt alakult ki bennem az a hozzáállás, amelynek köszönhetem, hogy immár szakkollégiumi tagként működhetek. A fentebb említett hozzáállás – amely eredeti haszonelvű és karrierista céljaimat immár felülírta – sok mindennek nevezhető. Én leginkább kötődésként tekintek rá. Tanulmányaimon belül mindig is megfogott a jogi dogmatika, a jog belső logikája, amelynek absztrakt lényege a tanulás során gyakran szinte vizuálisan is lecsapódik a tudatomban. Az axiomatikus, logikus gondolkodás egy jogi problémáról leginkább a dogmatika vonalán halad, és amikor megoldásra vezet, örömmel és biztonságérzettel tölt el. Kedvenc elfoglaltságom a zeneszerzés, amelyet számítógépes szoftverekkel, és hangszereimmel tudok kivitelezni. Zenekarban szóló/ritmus-gitárosként tevékenykedek.

Boa Patrik vagyok, elsőéves joghallgató. Mindig is jogász szerettem volna lenni, így hatalmas öröm számomra, hogy jelenleg azt tanulhatom, amit igazán élvezek; nagy izgalommal várom a szakkolis munkát, hisz régi álmom az is, hogy bibós lehessek. Magamat meglehetősen szociálisnak tartom, a lehető legtöbb időt igyekszem társaságban tölteni. Amikor csak tehetem, utazom: az egyik legmarkánsabb life-long tervem, hogy a világ országai közül 111-ben megforduljak. Ezen kívül szeretem a szépirodalmat, a cseh söröket, a Balaton-felvidéki borokat és gabonapelyhet.

Gelányi Péter vagyok, másodéves politikatudomány hallgató. Azért jelentkeztem a Bibó István Szakkollégiumba, mert szerettem volna a lehető legtöbbet kihozni az egyetemi éveimből mind szakmai mind pedig közösségi értelemben.

Kormos Krisztián vagyok, első éves jogászhallgató és mostmár büszkén mondhatom, újonnan felvett Bibós:) Elsősorban azért jelentkeztem, mert úgy láttam a Bibó amellett, hogy kiváló szakmai fejlődési lehetőséget biztosíthat számomra, egy olyan közösségnek is a tagjává válthatok, ahol egy nyitott, egymás elfogadásán alapuló vitakultúrát és egy társadalmilag felelős gondolkodást sajátíthatok el. Remélem, hogy én is legalább annyit fogok tudni adni a Bibó közösségének, mint amennyit tőle kaphatok.

Lukács Domokos vagyok, jelenleg másodéves joghallgató. Azért jelentkeztem a Bibóba, mert fontos számomra, hogy tanulmányaimat egy inspiráló közösségben folytathassam és szerintem az egyéni nézőpontok adhatnak igazi többletet, egyúttal keretet a szakmai tudásnak. Szabadidőmben szeretek futni és szépirodalmat olvasni.

Papatyi Balázs vagyok elsőéves, alapszakos politológus hallgató. Azért jelentkeztem a Bibóba, mert egy olyan  közösség tagja szerettem volna lenni, amely komoly szakmai elismertsége mellett egy szerves emberi kapcsolatokon alapuló társaságként működik. Érdeklődésem középpontjában a politikatudományi témák mellett fontos helyet foglalnak el a biológiai jellegű témák is.

Petrov Katarina vagyok, elsőéves joghallgató.Óriási öröm számomra, hogy felvételt nyerhettem a Bibó István Szakkollégiumba, mivel elég korán megfogalmazódott már bennem az, hogy az egyetemi tanulmányaimat szeretném kiegészíteni és színessebbé tenni egy szervezet tagjaként. Ami a Bibóban megfogott az az, hogy egy motiváló és befogadó közösség, ami már a felvételi eljárás alatt kitűnt, így a szakmaiságot ez teszi még jobbá. A jog mellett a művészet érdekel, sokszor járok színházba, zenélek, és a verseket is nagyon kedvelem. Nagy lelkesedéssel várom az elkövetkezendő Bibós éveimet, remélem a legtöbbet hozhatom ki a benne rejlő lehetőségekből!

Spisák Bence vagyok, 21 éves, az ELTE ÁJK másodéves joghallgatója. A Bibó István Szakkollégiumról még gimnazistaként hallottam először, hogy mennyi versenyt nyernek a tagjaik és mennyire autonóm módon működik a sokszínű közösségük. Szeretek egy olyan közösség tagja lenni, ahol egy olyan légkör vesz körül, ami a folyamatos fejlődésre sarkal. Ezért később amint az egyetemre kerültem eldöntöttem, hogy addig fogok próbálkozni, amíg be nem kerülök és ez most sikerült. Bízom benne, hogy a közösséggel együtt hosszú távon megtalálom a számításaimat. Amit érdemes még rólam tudni, hogy három kisebb testvérem van, szenvedélyem az olvasás, a szervezkedés és a jó borok, valamint a bármiről és bármeddig tartó baráti vitatkozás.

Valastyán Marcell vagyok, elsőéves joghallgató. Azért jelentkeztem a Bibóba, mert szimpatikusnak találtam a programját a jövő felelősségteljes értelmiségi generációjának kineveléséről és az egyéni, kreatív kezdeményezések fontosságáról. Örülök, hogy immáron e közösség tagja lehetek. Remélem, meghálálom a bizalmat!

Vaskó-Fehérváry Virág vagyok, 20 éves és elsőéves politológus hallgató. Friss egyetemistaként azért keltette fel az érdeklődésemet a Bibó, mert láttam, hogy amellett, hogy jó a társaság, az egyéni szakmai fejlődésemben  hatalmas segítséget fog nyújtani, könnyebben fogok tudni azzal foglalkozni ami engem személyesen érdekel, mint az egyetemi oktatás keretein belül. Az ilyesfajta szabadság fontos számomra, hiszen a társadalomtudományok és jog iránti érdeklődésem mellett nagyon fontos számomra a művészetek világa. Szabadidőmben zenélek, színházba, és koncertekre járok, és ezek a tevékenységek szerintem adnak egy speciális perspektívát számomra tanulmányaim során.

Gratulálunk legújabb tagjainknak! Köszönjük továbbá minden kedves felvételizőnek a jelentkezést. Ha esetleg most nem nyertél felvételt a Bibóba, sok szeretettel várunk őszi felvételi eljárásunk során a következő félévben.