Szakmai nap – 2023

Március 17-én került megrendezésre szakkollégiumunkban a Szakmai nap, melyen szakkollégistáink versenyezhettek egymással különböző tudományos dolgozatokkal, így tutori és OTDK művekkel, valamint más tudományos munkákkal.

A konferencia során az előadók Szakjogi valamint Jog- és társadalomelméleti tagozatban mutathatták be kutatásaik eredményeit. A pályaműveket és előadásokat tagozatonként három-három fős, neves szakemberekből álló zsűri bírálta el. A választott témák rendkívül széles spektrumot fedtek le a versengő autokráciák világától a társadalmi szerződések elméleti kérdésein át a gyűlöletbeszéd szabályozási kérdéseiig.

A Szakjogi tagozat első helyét Valastyán Marcell nyerte el, míg megosztott második helyezést szerzett Bodansky Benjámin és Hordós Alex. A tagozat harmadik helyét Breznyán Gergő érdemelte ki. A tagozat legjobb opponensi díját Hordós Alex kapta meg. A Jog- és társadalomelméleti tagozat első díját Dénes Kornél Máté szerezte meg. A második helyet Hamecz Flórának, a harmadikat pedig Kiss Veronikának ítélte oda a zsűri. A tagozat legjobb opponensének Sallér Eszter bizonyult.

A szervezést és a lebonyolítást köszönjük a Szakmai Stábnak, valamint Kenéz Kende stábvezetőnek.

A díjazottaknak és minden résztvevő előadónak valamint opponensnek gratulálunk!