Hogyan tudok jelentkezni?

A jelentkezés menete:
A Bibó István Szakkollégium felvételt hirdet a 2018/2019-es tanév tavaszi félévére nappali tagozatos, első- és másodéves jogász és politológia BA szakos hallgatók számára.
A felvételi eljárásra 2019. március 10. (vasárnap) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség megadása kötelező) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével (cím: bibofb@gmail.com). A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy melyik napon szeretnéd megírni az írásbelit. (március 11. hétfő 18:00 vagy március 12. kedd 18:00).

Az eljárás:
A felvételi eljárás három részből áll: az írásbeli, illetve a szóbeli fordulóból és a Felvételi Bizottsággal történő, kötetlen beszélgetésből.
Az írásbeli feladat megírására 2019. március 11-én (hétfőn) és március 12-én (kedden) lesz lehetőség. Az feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A korábbi félévek mintafeladatsorait itt érthetitek el: https://drive.google.com/drive/folders/0B-V5jD_5BXaHNmdCdWRfWk9VR3M?usp=sharing

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatójából álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli forduló teljesítésére is két időpontot biztosítunk, 2019. március 18-án (hétfőn) és március 19-én (kedden). A pontos időpontról az eseményen, illetve e-mailben adunk tájékoztatást. A tanulmányok a Facebook oldalunkon, illetve jelen felületen kerülnek közzétételre.

A második fordulót követő hétvégén, március 23-24-ei időponttal tábort tartunk, ahol szeretnénk jobban megismerni a jelentkezőket.
A felvételi harmadik fordulója egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, amelyre 2018. március 26-án kerül sor.
A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Szakkollégium új tagjaiként.

A facebook esemény linkjét ITT érhetitek el

Kérdés esetén keressetek minket emailben (bibofb@gmail.com), itt a Facebookon, vagy személyesen az egyetemen!


Idei felvételi eljárásunk lezárult! Köszönjük a hatalmas érdeklődést, és mindenkit várunk szeretettel a jövő félévben!