Hogyan tudok jelentkezni?

A jelentkezés menete

A Bibó István Szakkollégium felvételt hirdet a 2019/2020-as tanév őszi félévére nappali tagozatos, első- és másodéves jogász és politológia BA szakos hallgatók számára.

A felvételi eljárásra 2019. október 6. (vasárnap) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség megadása kötelező) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével (cím: bibofb@gmail.com). A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy melyik napon szeretnéd megírni az írásbelit. (október 8. kedd vagy október 9., szerda 18:00).

Az eljárás

A felvételi eljárás három részből áll: az írásbeli, illetve a szóbeli fordulóból és a Felvételi Bizottsággal történő, kötetlen beszélgetésből.

Az írásbeli feladat megírására 2019. október 8-án (kedden)és október 9-én (szerdán) lesz lehetőség. Az feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A korábbi félévek mintafeladatsorait itt érhetitek el.

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatójából álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott kínálatból a felvételiző által választott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli forduló teljesítésére is két időpontot biztosítunk, 2019. október 15-én (kedden) és október 16-án (szerdán). A pontos időpontról az eseményen, illetve e-mailben adunk tájékoztatást. A tanulmányok a Facebook oldalunkon, illetve jelen felületen kerülnek közzétételre.

A második fordulót követő hétvégén, október 19-20-ei időponttal tábort tartunk, ahol szeretnénk jobban megismerni a jelentkezőket. Itt vitakörökre, játékos feladatokra, és közösségi programokra lehet számítani.

A felvételi harmadik fordulója egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, amelyre 2019. október 22-én kerül sor.

A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Szakkollégium új tagjaiként.

A facebook esemény linkjét ITT érhetitek el

Kérdés esetén keressetek minket emailben (bibofb@gmail.com), itt a Facebookon, vagy személyesen az egyetemen!