Ismerd meg újonnan felvettjeinket!

Nagy Andrea

Nagy Andrea vagyok, másodéves joghallgató. Már középiskolás koromban hallottam a Bibó István Szakkollégiumról, és azóta vágytam rá, hogy én is bibós lehessek. Újdonsült szakkollégistaként úgy érzem egy életre szóló, motiváló közösség része lehetek, amely mindig arra fog ösztönözni, hogy folyamatosan fejlődjek, emellett pedig felejthetetlen élményeket szerezhetek.

Az első egyetemi évem során az alternatív vitarendezési eljárások, ezen belül is a mediáció volt az jogerület, ami a leginkább megtetszett, mivel lehetőségem nyílt részt venni a 15th ICC International Commercial Mediation Competition nevű versenyen és betekintést nyerhettem a mediációban rejlő rengeteg lehetőségbe. Ezenkívül a nemzetközi és európai uniós jog érdekel a leginkább, mivel vonzónak találom a diplomáciai tevékenységet is.

Szabadidőmben nagyon szeretek utazni és új helyeket felfedezni (jelenleg a történelmi kastélyok a kedvenc desztinációim), ezenkívül szívesen olvasok, imádok színházba járni, a sportok közül pedig az úszás áll a legközelebb a szívemhez, de kerékpározni és görkorcsolyázni is szoktam. 

Morris Kristof

Sziasztok, Morris Kristof Park, harmadéves politológus hallgató vagyok. A legnagyobb motivációm, hogy csatlakozzak a közösség volt, mentorom és pár évfolyamtársam is tagja a Bibónak, így láttam milyen szuper csapat van itt a koliban. Az egyetemi éveim nekem az itt kialakult kapcsolatokról szól, ez legyen akár szakmai akár magán, mindkettő ugyanannyira fontos. Harmadévesként viszont már a jövőmről is kell gondolkodnom, így még inkább örülök, hogy egy ilyen neves szakmai múlttal és jelennel rendelkező szakkollégium tagja lehetek. A BA után zöldpolitikával szeretnék foglalkozni, s remélem ennek az utamnak a Bibó is még hosszan szerves része lesz majd.

Erdélyi Panka

Erdélyi Panka vagyok, harmadéves joghallgató. Mindig is fontos volt számomra a közösség és annak aktív alakítása. Véleményem szerint az egyetem mérete és nyüzsgése miatt sokkal nehezebb rátalálni egy biztos közegre, viszont ha sikerül, akkor az aranyat ér! 
Reményeim szerint a Bibóban, egy összetartó és támogató közösség tagja lehetek úgy, hogy közben szakmailag is fejlődhetek!

Szeretném egyetemi éveim alatt a legtöbbet kihozni magamból, a következő kihívás pedig az, hogy Bibósként is helytálljak!

Lepsényi Gabriella

Lepsényi Gabriella vagyok, másodéves joghallgató. Amikor először hallottam a szakkollégiumi képzési formáról, már akkor tudtam, hogy ez egy olyan nagy lehetőség, amit nem szabad kihagyni. A Bibó mindig is tetszett, talán a közössége volt az, ami elsőre megfogott. Remélem, hogy az elkövetkezendő években olyan szakmai és társadalmi kérdéseket érintő projektekben tudok majd részt venni, amire a normál egyetemi képzés alatt nem feltétlenül lenne lehetőségem. Bízom benne, hogy a jövőben aktív tagja tudok lenni a Szakkollégiumnak, és kíváncsian várom a közös munkát. Ami a szabadidőmet illeti: nagyon érdekel a képzőművészet, emellett szívesen töltöm az időmet olvasással; de az aktív időtöltés sincs ellenemre, szeretek futni, sportolni.


Tóth-Lovász Sára

Tóth-Lovász Sára vagyok, joghallgató. Hogy miért jelentkeztem a Bibóba? Ha röviden szeretném összefoglalni, azt mondanám, hogy többet szerettem volna. Több tudást, szakmaiságot, lehetőséget, aktivitást, értéket és mindezt egy nagyszerű, inspiráló és összetartó közösségben. Szerettem volna, ha az egyetemi éveim nem csupán a zárthelyikre, vizsgákra való tanulásról szólnának, hanem annál sokkal többről. Bibós éveim alatt szeretnék élni az elém táruló lehetőségekkel, gyarapítani a tudásomat, minél jobban felkészülni az egyetem utáni életre, megvalósítani az ötleteimet, álmaimat, céljaimat, kihozni magamból és az egyetemi éveimből a lehető legtöbbet. 

Úgy érzem, mindehhez nem is lehetnék jobb helyen. 

Krafcsik Norbert

Krafcsik Norbert vagyok, harmadéves joghallgató. A Bibóba való jelentkezéskor mindenekelőtt az motivált, hogy egy olyan barátságos és pezsgő közösség tagja legyek, ahol sosem unatkozik az ember, és ami mindig egy biztos pont marad változatos egyetemi éveim során. E várakozásom szerencsére már most, egyhetes Bibósként is beigazolódni látszik.

Szakmaiság szempontjából egyelőre a büntetőjog-kriminológia vonalon képzelem el a jövőmet, de több helyen is ki szeretném próbálni magam. Ebből kifolyólag a szakkollégium által kínált egyéb lehetőségekre is nyitott vagyok, amiből már most tapasztalom, hogy nem lesz hiány.

A társadalmi felelősségvállalás sem áll távol tőlem. Még elsőévesként csatlakoztam a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, melynek célja elsősorban a környezettudatos életmód népszerűsítése és környezetvédelemmel összefüggő programok szervezése (szemétszedés, faültetés, hulladékválogatás, etc.).

Összességében a szakmai fejlődés és a társadalmi aktivitás mellett elsősorban azt várom a Bibótól, hogy egy összetartó és bátorító társaság tagja lehessek, ahol maradandó élményekkel és hosszan tartó barátságokkal gazdagodhatok.

Rákos Réka

Rákos Réka vagyok, harmadéves joghallgató. A Bibó István Szakkollégiumba azért jelentkeztem, mert egy olyan, szakmailag is támogató közösséget kerestem, ahol az egyetemen szerzett tudásomon felül fejleszthetem magam. A szakmaiság mellett fontos volt számomra a Bibó által képviselt értékrend is. Az érdeklődési körömbe elsősorban az alkotmányjog, az uniós jog és a polgári jog tartozik, így az elkövetkezendő években szeretném kihasználni a szakkoli nyújtotta lehetőségeket és elmélyülni ezekben a jogterületekben, különösen gyakorlati oldalról.

Szabadidőmben szeretek színházba járni, sorozatfüggő és lelkes állatvédő vagyok, rajongok a macskákért, imádom a dark humort és a jó borokat.

Gilly Zsófia

Gilly Zsófia vagyok, másodéves joghallgató. A 2020-as tavaszi felvételi eljárásba jelentkeztem még elsőévesként, mert úgy éreztem az első egyetemi félévem után, szükségem van arra, hogy megtaláljam, hogyan tudnám az egyetemi éveimet “megélni” és nem csak “túlélni”.

Nagyon vágytam egy befogadó közösségre, melynek tagjai természetesen a szórakozás mellett egymás szakmai fejlődését is nagyban elősegítik és ahol a lehetőségeknek nincs határa. Azt várom a bibós éveimtől, hogy egy ilyen közösség tagjaként és ennek segítségével felismerjük a lehetőségeket és azokat megtanuljuk maximálisan kihasználni.

Frischmann József András

Frischmann József András másodéves politológus vagyok. Tanulmányaim alatt leginkább a társadalom működése és felépítése foglalkoztat, valamint a politikai közélet és a nemzetközi folyamatok és a biztonsági tanulmányok. Remélem a szakkollégiumban sok hasonló érdeklődésű emberrel fogok megismerkedni. Magamat egy nagyon közösségi embernek tartom, fontosak számomra a barátaim és az, hogy minél több és sokszínű emberrel megismerkedhessek életemben.