Felvételi 2019 ősz

Szakkollégiumunk idén is felvételt hirdet!

Első- vagy másodéves jogász- vagy politológushallgató vagy? Szeretnél a szaktudás mellett mélyebb társadalomtudományi és nyelvi ismeretekre szert tenni? Vagy egy összetartó és folyamatosan épülő közösség tagja lenni és életre szóló barátságokat kötni? Szívesen tanulnál nemzetközileg elismert gyakorló jogászoktól és politológusoktól? Szeretnéd egyetemi éveidet befogadó környezetben tölteni, ahol szabadon megvalósíthatod önmagad?
Ha az előző kérdésekre igen a válaszod, csatlakozz hozzánk!

Bibó. Tudás. Közösség. Szabadság.

Jelentkezz!

Fontos időpontok:
Jelentkezési határidő – október 6. 23:59
Írásbeli forduló – október 8. vagy 9. 18:00
Szóbeli forduló – október 15. vagy 16.
Tábor – október 19-20.
“Tízperces” – október 22.

A jelentkezés menete:

A Bibó István Szakkollégium felvételt hirdet a 2019/2020-as tanév őszi félévére nappali tagozatos, első- és másodéves jogász és politikatudományok BA szakos hallgatók számára.
A felvételi eljárásra 2019. október 6. (vasárnap) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség feltüntetésével) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével a bibofb@gmail.com e-mail címre. A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy melyik napon (október 8. vagy 9.) szeretnéd megírni az írásbelit.

Az eljárás:

A felvételi eljárás három részből áll: az írásbeli, valamint a szóbeli fordulóból és a Felvételi Bizottsággal történő, kötetlen beszélgetésből.

Az írásbeli feladat megírására 2019. október 8-án (kedden) és 9-én (szerdán) lesz lehetőség. A feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A korábbi félévek mintafeladatsorait itt érthetitek el: https://drive.google.com/drive/folders/0B-V5jD_5BXaHNmdCdWRfWk9VR3M?usp=sharing

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatójából álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli forduló teljesítésére is két időpontot biztosítunk, 2019. október 15-ét (kedd) és 16-át (szerda). A pontos időpontról az eseménynél, illetve e-mailben adunk tájékoztatást. A tanulmányok a Facebook oldalunkon és az esemény oldalán lesznek elérhetőek.

Ezt követően az október 19-20-i hétvégén kétnapos felvételi tábort tartunk a harmadik fordulóba továbbjutó jelentkezőknek, ahol szeretnénk jobban megismerni Titeket.
A felvételi harmadik fordulója egy kötetlen beszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, amelyre 2019. október 22-én kerül sor.
A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Szakkollégium új tagjaiként.

Várunk Titeket!
Kérdés esetén keressetek minket emailben (bibofb@gmail.com), a Facebookon, vagy személyesen az egyetemen!

Facebook-eseményünket itt érhetitek el