Felvételi

MIÉRT?

Legyél eredményes az egyetemen és versenyképes a szakmában!

Jelentkezz a Bibóba, mert a Bibó István Szakkollégium a legjobb választás:

ha szeretnéd kihozni magadból és az egyetemi éveidből  a maximumot

Szakkollégistaként az egyetemi követelményekhez, képzéshez képest többletlehetőségekhez és -tudáshoz juthatsz (szakmai gyakorlat, kutatócsoportok, konferenciák szervezése, tartása), ami hozzá segít, hogy a szakma, a munkaerőpiac elvárásainak és kihívásinak megfelelni képes jogásszá, vagy politológussá váljál. Ez pedig hatalmas előnyt jelent a tömegessé váló jogászképzésben.

 

ha előre gondolkozol és már az egyetem alatt megalapoznád a karrieredet

Szakkollégiumunk olyan ügyvédi irodákkal, kutatóintézetekkel, állami szervekkel, társadalmi szervezetekkel, vállalatokkal, külképviseletekkel keresi a kapcsolatot, amelyek integrálni tudják tudásunkat, munkánkat, ötleteinket, erőforrásainkat saját szakmai tevékenységükbe. Alumnuszaink és együttműködő partnereink segítségével elismert helyeken szerezhetünk szakmai gyakorlatot, állást, ez pedig jelentősen megkönnyíti az elhelyezkedést.

 

ha szeretnél egy olyan baráti közösségbe tartozni, ami végig segít az egyetem nehézségein

A kb. 60 fős családias közösségünk heti rendszerességgel szervezett programokkal, bulikkal, kirándulásokkal, sütögetésekkel, közös reggelikkel teszi mozgalmassá a mindennapjait. Legyen szó fesztiválról, színházról, vagy éppen a vizsgákra való felkészülésről,  biztos lehetsz benne, bibós nem marad egyedül!

ha az egyetemi órák mellett gyakorlatias kurzusokon, ismeretterjesztő, közéleti témájú előadásokon és vitákon mélyítenéd el a tudásod

Bibósként saját magad tervezheted meg a kollégiumi képzésed orientációját és formáját. Az órákat az adott jogterület, illetve a politológus szakma kiemelkedő szakemberei tartják. A kis csoportokban történő foglalkozáson minden kollégistának lehetősége nyílik arra, hogy közvetlen, élénk beszélgetések közben sajátítson el hiányt pótló ismereteket.

A szakmaiság mellett a Bibó nagy hangsúlyt fektet a közéletiségre. Így a rendszeresen megtartott kurzusokon felül alkalmanként akár egyetemi, akár szakkollégiumi rendezvények keretében meghívott előadókkal különböző beszélgetéseket, vitaesteket, konferenciákat rendezünk, legyen szó jogról, gazdaságról, politikáról, vagy akár művészetről.