Öregbibós találkozó

Kedves Alumnuszok!

Ezúton szeretnénk meghívni benneteket az idei hagyományos Öregbibós Találkozóra, amelyet 2014. szeptember 20-án rendezünk meg a Szakkollégium kertjében. Az esemény részletes programja megtalálható a lenti képre kattintva.

A megrendezendő focibajnokságra csapatok jelentkezését várjuk a darabosadam@gmail.com címen!

Az idei Öregbibós Találkozó előtt lehetőség van egyedi bibós pulóverek, pólók rendelésére is, ezt google form-okon keresztül lehet megtenni szeptember 7-ig. További információ és rendelés: pulóver esetén ittpólók esetén itt. (A 2014. május 10-i Finálén leadott rendelések a Találkozón szintén átvehetők.)

A rendezvény programja a képre kattintva érhető el.

bibo_oregbibos_fedlap_

Beszámoló a 2013. szeptember 28-án megrendezett Jubileumi Öregbibós Találkozóról

2013. szeptember 28-án rendeztük meg a Bibó30 évad nyitórendezvényeként a jubileumi Öregbibós Találkozót. A kellemes szeptember végi időben a szombati program a hagyományokhoz híven focikupával vette kezdetét, amelyet a Kukorelli István tanár úr által összeállított Jogtatók csapata nyert meg, miután minden ellenfelét magabiztosan fektette két vállra.
A kora délutáni órákban érkeztek az első vendégek. A Honvédség segítségével felállított sátrakban, a lelkes kollégisták által elkészített szendvicsekkel megpakolt tálak körül beszélgető körök kezdtek kialakulni, amelyekben a hosszú idő után ismét találkozó egykori évfolyamtársak köszöntötték örömmel régi ismerőseiket. A jó hangulat tovább oldódott, ahogy érkező vendégeink megtöltötték a kertet.
Öt óra után került sor a hivatalos megnyitóra. Ennek alkalmából a Bibó30 rendezvénysorozat fővédnöke, Stumpf István, a kollégium alapító-igazgatója mondott nyitóbeszédet, amelyet Szájer József, az alapító generáció diákja beszéde követett. A beszédek sorát Tar Adrienn igazgatónő rövid köszöntőbeszéde követte.
A vacsora elfogyasztása után tortával ünnepeltünk. A jó hangulatú délutánt egy éjszakába nyúló buli követte.
A program teljes ideje alatt látogatható volt a kollégium első emeletén az egykori gépteremben egy 1983-as emlékeket idéző kiállítás, ezen kívül fotóválogatással igyekeztünk felidézni Öregdiákjaink emlékeit. Jó volt látni, hogy sokan a családjukat is magukkal hozták, a legkisebbek számára a konditeremben berendezett játszóház kínált szórakozási lehetőséget.
Mintegy 160 regisztrált vendéget fogadhattunk az Öregbibós Találkozón.

Sok pozitív visszajelzést kaptunk az elmúlt hetekben, ezekből idézünk néhány gondolatot:

„Azt hiszem, ezeken a találkozókon nem is azoknak örülünk igazán, akikkel megbeszéljük előtte, hogy megyünk, – és bár az a válasz is adekvát lenne, hogy “hanem azoknak, akiket utálunk, de mégsem bukkannak fel”, de nem -, hanem azoknak, akik teljesen váratlanul bukkannak fel és tényleg ezer éve nem láttuk egymást. És igazán jó ide visszatérni tíz év után is, azt meg már nem is teszem hozzá, hogy ezeket a sorokat is frissen vásárolt bibós pulcsiban írom. Azt hiszem, ezek nélkül nagyon-nagyon hamar elfelejtenénk azt, hogy mit kaptunk a Bibótól és mennyi mindent átéltünk ezen a helyen.” Szigeti Szabolcs

„Nagyon jól éreztem magam a 30 éves a Bibó rendezvénysorozat nyitó rendezvényén. Különösen tetszett az 1983-as évet felidéző kiállítás, valamint az alumnuszok életképeiből összeállított bemutató. Nagyon sokan jöttek el azokból az évfolyamokból, amelyekkel egy időben voltam kollégista, így aztán hajnalig ugrattuk egymást a kertben és a kollégium egykori dohányzásra kijelölt területén, a szomszédok legnagyobb örömére. Sikerült néhány kompromittáló fotót is készítenem, amelyeket a 60 éves a Bibó rendezvénysorozat keretében a jövendő kollégisták rendelkezésére kívánok bocsátani.” Zaicsek Károly

„A szakkollégium a kerek évfordulóhoz méltóan indította el a 30. éves a Bibó rendezvénysorozatot. Jó érzés volt látni, hogy a Bibó (és pár pohár bor) korosztályokon átívelő kapcsolatot teremt a szakkollégium múltjában, jelenében és jövőjében érdekelt emberek között. Remélem, hogy a kapcsolat megmarad és a 40. születésnapot hasonlóan jó hangulatban ünnepli majd a közösség.” Benyőcs Ádám

Képek a jubileumi találkozóról: