Alumni

A Bibó István Szakkollégium “Közösségiség” pillére mindig többet jelentett az éppen aktív szakkollégisták és nevelőtanáraik szoros együttműködésénél, hiszen közösségünknek az aktuális tagságon túl minden valaha volt szakkollégista is értékes.

A Szakkollégium mindig számított a korábban végzett bibósokra, akik kurzusokat tartottak és tartanak, közreműködve különféle programok, konferenciák, rendezvények szervezése során. Az Alumnusz Program a már létező kapcsolatokat kívánja megerősíteni, s mellé továbbiakat kialakítani, ahol pedig lehetséges és szükséges, intézményes formába önteni azokat.

Célunk egy olyan kapcsolati háló kiépítése az összes valaha volt bibós között, amely minden résztvevője számára biztosít valamilyen előnyt, így például a volt szakkollégistatársakkal való kapcsolattartás lehetőségét, szakmai kapcsolatok ápolását, érdeklődő gyakornokok vagy jelöltek elérésér, állásajánlatok közzétételét, közösségi élményeket.

Az Alumnuszprogram a gyakorlatban a rendszeresen megjelenő hírleveleinken túl rendezvényeink és a Facebook segítségével kiépített online közösségi tér használatával valós két-, illetve megszámlálhatatlanul sokoldalú kommunikációt és kapcsolattartást is biztosít. A közzétett tartalmak a szakmai ismeretektől kezdve a jogi híreken és z alumnuszoknak szóló exkluzív interjúkon át egészen a nosztalgiafotókig vagy videóüzenetig terjednek.