A tavaszi felvételi eljárás második fordulójának információi

Köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettetek az írásbeli fordulón. A továbbjutóknak gratulálunk, azonban a többiek se csüggedjenek, várjuk őket vissza a következő eljárásunkra! A továbbjutók jeligéit Facebook-oldalunkon találjátok.

A második forduló március 13-án és 14-én kerül megrendezésre. A szóbeli beosztását veletek együtt fogjuk a napokban megszervezni, a forduló helyszíne a szakkollégiumban lesz (Szerb u. 3.). Figyeljétek az e-mail címeteket, oda küldünk fontos információkat ezzel kapcsolatban.

A szóbelin három olvasmány közül választhattok, a választott olvasmány alapján kell beszélgetni a szóbeli bizottság tagjaival. A szóbeli felvételi nem az ismeretek szó szerinti, vizsgaszerű visszakérdezését jelenti, hanem az olvasnivalókhoz kapcsolódó beszélgetést takar; így nincs szükség arra, hogy megtanuljátok az „anyagot”; csupán annak lényegi elemeit, fő mondanivalóját kell ismernetek. A cél, hogy valódi diskurzus alakuljon ki a cikk által felvetett gondolatok, érvek alapján. Amelyik oktatónál két tanulmány is meg van adva, kérjük, mindkettőt olvassátok el.

Az alábbi tanulmányok közül választhattok:

Tar Adrienn: Sandel: Mi igazságos… és mi nem?

Fazekas János: Bibó István: A pénz és Kecső Gábor: Adósságfékek az államháztartásban

Franczel Richárd: Müller György: A második és a harmadik Orbán-kormány döntési rendjének sajátosságairól és Franczel Richárd: A Miniszterelnökség átszervezése 2014-ben

Kérdés esetén írjatok a bibofb@gmail.com címre. Amennyiben szeretnétek betekinteni az írásbeli feladatlap javításába, a Bibó Választmányi Elnökének, Szokol Krisztinának jelezzétek a szokolkrisztina@gmail.com e-mail címen.

Üdvözlettel,

a Felvételi Bizottság