Felvételi 2016/2017 tavaszi félév

A Bibó István Szakkollégium meghirdeti felvételi eljárását a 2016/2017-es tanév tavaszi szemeszterére! Várjuk mindazok jelentkezését, akik kellő motivációt éreznek magukban, hogy az ország egyik vezető, jogász- és politológus-szakkollégiumának tagjai legyenek.

Jelentkezési határidő

Jelentkezni elektronikus úton kell a bibofb@gmail.com e-mailcímen.

Fontos, hogy a jelentkezésre 2017. március 6. éjfélig van lehetőség.

Írásbeli lehetséges időpontok (ezt a jelentkezéssel együtt kell kiválasztani):

március 7. (kedd) 18:00
március 8. (szerda) 18:00

Mit kell tudni a felvételi eljárásról?

A felvételi eljárásra 2017. március 6. (hétfő) 23:59-ig e-mailben lehet jelentkezni egy rövid amerikai típusú fényképes önéletrajz (telefonos elérhetőség megadása kötelező) és egy kötetlen stílusú bemutatkozó esszé elküldésével (cím: bibofb@gmail.com). Amennyiben az érvényes jelentkezéshez szükséges bármelyik elem (fényképes önéletrajz, telefonszám, bemutatkozó esszé) hiányzik, a Szakkollégium Felvételi Bizottsága hiánypótlásra szólítja fel a jelentkezőt.

A felvételi eljárás három részre tagolódik: az írásbeli, illetve a szóbeli fordulóra és a Felvételi Bizottsággal történő elbeszélgetésre.

Az írásbeli feladat megírására 2017. március 7-én (kedden) és március 8-án (szerdán) lesz lehetőség. Az feladatsor elsősorban a logikai, érveléstechnikai, szövegértési és szövegalkotási készségeket méri. A mintafeladatokat itt találjátok.

Az írásbelik időpontja és helyszínei:

március 7. (kedd) 18:00 – ELTE ÁJK 
március 8. (szerda) 18:00 – ELTE ÁJK 

Kérjük, a jelentkezéssel egyidejűleg jelezzétek, melyik időpontban írjátok meg az írásbelit!

A második, szóbeli fordulóban a felvételi eljárásban való közreműködésre felkért három oktatójából álló Oktatói Bizottsággal beszélget a felvételiző előre meghatározott tanulmányok, cikkek alapján. A szóbeli szakasz teljesítésére is két időpontot biztosítunk, 2017. március 13-án (hétfőn) és március 14-én (kedden). A pontos időpontról a honlapon, illetve e-mailben adunk tájékoztatást. A tanulmányok a Facebook oldalunkon, illetve jelen felületen kerülnek közzétételre.

A felvételi harmadik fordulója egy kötetlen elbeszélgetés a Felvételi Bizottsággal a Szakkollégium nyilvánossága előtt, amelyre 2017. március 21-én kerül sor.

A felvételi második fordulójába bejutott felvételizőket 2017. március 17-én és 18-án (szombaton és vasárnap) a hagyományos bibós felvételi táborba is meghívjuk. A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Szakkollégium új tagjaiként.

Sok sikert kívánnak minden kedves jelentkezőnek a bibósok! Minden további információért keressetek minket e-mailben, illetve kövessétek Facebook-oldalunkat és Instagram-fiókunkat (@bibokoli)!