A felvételi eljárás második fordulójának információi

Köszönjük, hogy ilyen sokan részt vettetek az írásbeli fordulón. A továbbjutóknak gratulálunk, azonban a többiek se csüggedjenek, várjuk őket vissza a tavaszi eljárásunkra! A továbbjutók jeligéit Facebook-oldalunkon találjátok.

A második forduló október 10-én és 11-én kerül megrendezésre. A szóbeli beosztását veletek együtt fogjuk a napokban megszervezni, a forduló helyszíne itt lesz a kollégiumban.

A szóbelin három olvasmány közül választhattok, a választott olvasmány alapján kell beszélgetni a szóbeli bizottság tagjaival. A szóbeli felvételi nem az ismeretek szó szerinti, vizsgaszerű visszakérdezését jelenti, hanem az olvasnivalókhoz kapcsolódó beszélgetést takar; így nincs szükség arra, hogy megtanuljátok az „anyagot”; csupán annak lényegi elemeit, fő mondanivalóját kell ismernetek. A cél, hogy valódi diskurzus alakuljon ki a cikk által felvetett gondolatok, érvek alapján.

Az alábbi tanulmányok közül választhattok:

Illés Gábor – Körösényi András: A demokratikus elitizmus konszenzusán túl és Szűcs Zoltán Gábor: Machiavelli: a lázongó strukturalista
Dr. Lehóczki Zsófia – Vékás Lajos: Az új Polgári Törvénykönyvről I. és II. fejezet (225-231. o.), valamint Békés Gergely-Mezei Péter: A sampling megítélése a magyar szerzői jogban (Bevezető, az I. fejezet 1.1.-1.2., a II. fejezet 2.1.-2.2., a III., IV. és V. fejezet – érdeklődőknek ajánljuk a teljes olvasmányt)
Dr. Sulyok Katalin – Takács Péter: Jog és igazságosság

Kérdés esetén írjatok a bibofb@gmail.com címre. Amennyiben szeretnétek betekinteni az írásbeli feladatlap javításába, a Bibó Választmányi Elnökének, Szokol Krisztinának jelezzétek a szokolkrisztina@gmail.com e-mail címen.

Üdvözlettel,

a Felvételi Bizottság